Clean Best Sabun Bidara (10 unit) Go to product page

  • Pengeluar: Clean Best
  • Kod Produk: CB005
  • Ketersediaan: Tersedia
RM430.00

[Produk ini termasuk Penghantaran Percuma oleh Poslaju. Sila Pilih Penghantaran Percuma ketika checkout nanti]

Clean Best Sabun Daun Bidara keluaran Clean Best yang telah dibacakan ayat-ayat Ruqyah beberapa kali oleh Sheikh Khalid Al Abdullah dari Saudi dan kami sendiri oleh Ust Abdul Rahman Mohamed As Shobuuniy.

Daun Bidara memang telah terkenal mujarabnya bagi masalah gangguan jin dan sihir oleh para ulama terdahulu dan tokoh2 rawatan Ruqyah hingga ke hari ini. Sila lihat dalil2 ini :

Daun Bidara ada disebut beberapa kali dalam Al-Quran dan Al-Hadits.

Disebutkan oleh Abul Hasan Ali ibn Khalaf yang dikenali Ibn Battal Al-Maliki yang mensyarahkan sahih Bukhari ketika menghuraikan hadith berkenaan sihir :

“(Hendaklah dia mengambil tujuh helai daun bidara yang segar hijau lalu menumbuknya kemudian digaul dengan air lalu dibacakan ayatul kursi, tiga qul (ada yang mengatakan empat qul termasuk surah al-Kafirun) kemudian dihirup tiga kali dan hendaklah dia mandi dengan air tersebut. Sesungguhnya ia akan menghilangkan apa sahaja yang dihidapinya dengan izin Allah, ia baik bagi lelaki yang tertahan daripada mendatangi isterinya (tidak boleh berjimak disebabkan sihir)”

Ibnu Katsir saat menafsirkan Surah Al-Baqarah, ayat 102 yang bercerita mengenai fitnah syaitan kepada Nabi Sulaiman menyebutkan bahwa untuk mengubati sihir, sebaiknya kita mengambil 7 helai daun bidara, kemudian ditumbuk halus, lalu dicampurkan tumbukan daun tersebut dengan air, dan dibacakan ayat kursi.

Clean Best Sabun Daun Bidara juga mempunyai khasiat lain seperti pengawet kulit daripada penuaan dan radikal bebas juga telah digunakan semenjak dahulu kala lagi.

Caranya hanya gunakan sebagai sabun mandian harian dengan setiap kali penggunaan:

1) Setelah dibasahkan badan dilumurkan dengan sabun Bidara,

2) Lebih baik lagi sambil dibaca dalam hati Al Fatihah 1 x, Ayat Kursi 1 x dan 3 Qul semua 1 x

3) Dibiarkan 1 minit dan dibilas

Dijadikan mandian sebanyak 7 kali mandi selama 7 hari atau lebih.

Dikatakan setiap kali disiram dengan Daun Bidara, jin yg berada dalam tubuh orang tersebut akan merasa terseksa.